Molt espaterrant hauria de ser aquest any pel que fa a lectures per no poder dir ja que aquesta acabarà sent una de les meves preferides. A més hi ha un punt de satisfacció personal per haver decidit apostar-hi, no us ho negaré, perquè tot i que el punt de partida (un assassinat) no pot ser més de la meva corda, hi ha una capa de ciència ficció que el meu jo de l’any passat (quan era una lectora poc arriscada i conformista), hagués pres com un inconvenient gros. Prou gros com deixar-se perdre aquesta història.
“Las siete muertes de Evelyne Hardcastle”, publicat aquí tan sols en castellà per l’editorial Ático de los libros, a banda de tenir una coberta que M’ENCANTA, m’ha hipnotitzat totalment. La història ens porta a Blackheath la casa d’estiueig de la família Hardcastle, per celebrar el retorn des de París de la seva filla Evelyne. Després de sopar, mentre uns focs artificials il·luminen el cel en honor de l’Evelyne, ella mor assassinada. Els hostes de Blackheath seran els encarregats de descobrir qui ha estat l’assassí en unes condicions realment peculiars.

El que passa a partir d’aquí és el resultat d’una barreja súper ben trobada de “Atrapado en el tiempo”, “Black Mirror”, “Els deu negrets” i “Origen” (no us acostumeu a que coincideixi amb el que diuen les contres del llibres perquè no és habitual).
És una novel·la que demana atenció i una certa facilitat del teu cervell per desplegar-se per arribar a unes dimensions a les que el meu, en concret, no està acostumat a entrar. Com a fet il·lustratiu us diré que jo a la que em comences a parlar de forats negres, col·lapso i sóc incapaç d’entendre’n el funcionament. Així que la ciència ficció, per molt light que sigui, em suposa un esforç mental inaudit. Però la narració és ferma i et guia molt bé, l’autor t’ajuda molt amb recapitulacions que no et fan sentir com un total imbècil cosa que és d’agrair i Els personatges estan tan ben delineats que els reconeixes de seguida.
No m’estranyarà que en facin una peli molt, molt aviat. Així que llegiu-lo abans que l’espatllin!
Què t'ha semblat?